Yükleniyor

Logo Çeşitleri Nelerdir?

Logo Çeşitleri Nelerdir?

Logo Çeşitleri Nelerdir?


Firmanız hazır, her şeyi tamamladınız artık sizi temsil eden bir logoya ihtiyacınız var. Peki nasıl bir logo seçilmeli?

Logo firmanız ile hedef kitleniz arasında pozitif bir bağ kurabiliyorsa başarılıdır diyebiliriz. Peki bu başarıyı yakalamak için ne tip bir logo seçilmeli? Bu yazıyı okuduktan sonra kafanızda soru işareti kalmayacak!

Temelde; görsel, yazı ve bu ikisinin kombinasyonu olmak üzere üç logo çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. Aşağıda sayacağımız 9 logo tipinden her biri bu ana gruplardan birinde yer almaktadır.


Hayalinizdeki logoyu tasarlatmak için buradan teklif alabilirsiniz.


1. Piktogram

Marka işaretleri - Piktogramlar genellikle gerçek dünyada var olan bir nesnenin grafik sembol ya da ikon olarak kullanıldığı logolardır. Bu obje basit bir şekilde bir ağaç ya da çay bardağı olabilir ve genellikle şirketinizin faaliyetini veya ismini yansıtır.

Avantajları

Piktogramlar akılda kalıcıdırlar ve mesajı gayet net bir şekilde iletirler. Ayrıca tasarımdaki basitlik boyutlandırmada ve farklı platformlarda kullanımda esneklik sağlar.

Dikkat edilecek konular

Yeni bir işletmeyseniz ve hedef kitleniz henüz kısıtlıysa piktogramlar istediğiniz yeni hedef kitleyle iletişim kurarak markanızı büyütmede başarısız olabilir. Ayrıca ileride faaliyet alanınızı genişletmeyi planlıyorsanız başta seçeceğiniz piktogram gelecekte tüm faaliyetlerinizi yansıtmakta yetersiz kalabilir.

Başarılı Örnekler

Apple Twitter The Rolling Stones


2. Abstract Logo

Abstract logolar kavramsal ve arkasında mesaj barındıran işaretlerdir. Piktogramlar gibi yalnızca görsel içerir ancak firmanıza özgü tasarlanmış semboller kullanılır ve bu sembollerin gerçek dünyada yer alması şart değildir.

Avantajları

Yaratıcılığınızı sergilemek için özgürsünüz. Firmanın öne çıkan bir özelliğini zekice bir sembole aktarabilirsiniz. Kural yok, sahne sizin!

Dikkat edilecek konular

Vermek istediğiniz mesajın hedef kitleye ulaşacağından emin olmalısınız. Aksi takdirde çoğunluk için anlamsız bir sembol kullanmış olabilirsiniz. Tasarladığınız sembol hedef kitle ile amaçladığınız iletişimi kurmalı ve farklı mesaj taşımaktan mümkün olduğunca kaçınmalıdır.

Başarılı Örnekler

Airbnb, Pepsi Microsoft